KAHDEKSAN SYYTÄ KÄYTTÄÄ RICH MEDIAA

KAHDEKSAN SYYTÄ KÄYTTÄÄ RICH MEDIAA

Rich Media ei ole itseasiassa kovin uusi keksintö (Hewlett Packard keksi sen 90 luvulla), mutta sen vaikuttavuus on suurempi päivä päivältä. Tänään se on yksi parhaiten tuloksia tuottavista mainosformaateista.

Mikä on Rich Media?

Rich media -mainokset sisältävät videota tai kuvitusta jotka kutsuvat lukijaa interaktiiviseen kanssakäymiseen. Mainoksissa voi olla myös live stream tai audio-osio. Mainokset ovat responsiivisia ja suunniteltu toimimaan erityisesti mobiilissa.
Rich media -mainokset voivat hyödyntää esimerkiksi tuotefiidiä suoraan mainostajan sivuilta, jolloin mainokset päivittyvät automaattisesti. Rich median hyödyntämismahdollisuudet ovat lähes rajattamat: mainos voi esimerkiksi tunnistaa onko käyttäjällä mainostajan applikaatiota puhelimessaan ja näyttää halutun mainoksen sen perusteella.

Suuri vaikuttavuus – kustomoitu bannerdesign

Rich media mainokset auttavat mainostajia erottumaan joukosta. Se mahdollistaa tarinankerronnan ja auttaa brändejä näyttämään luovuutensa. Bannereihin voidaan sisällyttää valtavasti informaatiota, videoita, tuotefeedia. Tämä mahdollistaa brändeille kommunikoinnin jokaisen sivustokävijän kanssa

Esimerkkejä Rich media mainoksista

 

 

 

Rich median hyödyt

1. Lisää asiakkaan sitoutumista
Rich media on fantastinen työkalu lukijoiden sitouttamiseen. Kun lukija kommunikoi mainoksen kanssa, hän todennäköisemmin muistaa brändin ja mainoksen. Nykyään kuluttajat kohtaavat valtavan määrän informaatiota ja mainoksia – Rich media on keino erottua joukosta
2. Mahdollisuus luovuuteen
Rich media -mainosmuotoja on lähes rajattomasti. Mainosnäyttöjen ja -muotojen moninaisuus mahdollistaa markkinoijalle tuoda esiin luovuutensa. Uusia Rich media muotoja tulee koko ajan, joka mahdollistaa mainosten pitämisen tuoreina ja moderneina. Esimerkiksi Podium North on, yhteistyössä teknologiatoimittajansa kanssa, kehittänyt mainoksen, joka tunnistaa onko lukijalla mainostajan applikaatiota ladattuna puhelimeensa.
3. Enemmän tilaa mainokselle
Rich media mahdollistaa laajempien mainosnäyttöjen hyödyntämisen. Aikaisemmin oli vain rajoitettu koko ja paikka mainokselle. Staattinen mainos sallii vain tietyn mainoskoon ja -paikan, jonka koko voi olla vielä pienempi, jotta se mahtuu kännykän näytölle.
Rich media sallii mainostajan näyttää laajempaa mainoskokoa, joka mahtuu myös pienemmälle näytölle. Skrollattava sisältö, integroitu audio ja video sekä laajennetut mainokset ovat tehokkaampia, kun stattiset mainokset. Rich mediaan voidaan sisällyttää useampia sisältöjä, esimerkiksi sekä video- että tuotefiidi. Tämä luo lukijalle laajemman kokemuksen mainostajasta ja brändistä.
4. Korkeammat klikkausmäärät
Rich media -mainoksilla on merkittävästi korkeammat klikkausasteet, kuin staattisilla bannereilla. Mitä korkeampi klikkausprosentti sitä korkeampi on todennäköisesti sitä parempi konversio. Kun luot mainoksen, jonka kanssa lukija haluaa kommunikoida, saavutat korkeamman klikkiasteen.
5. Mainosta erilaisille yleisöille
Useat Rich media -formaatit tarjoavat mahdollisuuden kommunikoida erilaisille yleisöille. Voit luoda esimerkiksi videomainoksen, jolla tavoittelet tiettyä segmenttiä, kun taas pyörivä spin cube kosiskelee toista yleisöä.
6. Kasvata brändin tunnettavuutta
Bannerisokeus tarkoittaa, ettei lukija huomaa mainosbannereita. Mainostajan tehtävä on saada lukija huomaamaan mainos. Rich media mainos pyrkii olemaan huomiota herättävä, hauska ja muistettava. Koska Rich media tuottaa koko ajan uusia mainosmuotoja, lukija huomioi paremmin uudenlaiset mainosformaatit. Koska lukija huomaa Rich media mainokset alitajuisestikin, se auttaa brändi mielikuvan luomisessa. Tämä voi olla merkittävä ostospäätöksen tekemisessä, kun asiakas on valmis ostokseen
7. Maksimoi lyhyt huomioaika
Jopa ihmiset, jotka ovat tottuneet lukemaan internetsisältöjä, omaavat hyvin lyhyen huomioajan. Verkossa on niin paljon huomioitavaa, luettavaa ja tehtävää joka päivä. Tämä tarkoittaa, että mainostajan pitää nähdä vaivaa tullakseen huomatuksi. Interaktiiviset mainokset eivät ainoastaan kiinnitä huomiota, vaan ne myös pitävät katsojan huomion mainosviestissä pidempään.
8. Parempi analyysi
Staattisessa mainoksessa lähes ainoa mitattava asia on klikkausaste sekä näyttmäärät. Rich media tarjoaa paljon enemmän. Videot ja muut lukijaa aktivoivat elementit antaa enemmän mitattavuutta ja mahdolistaa syvemmän analysoinnin.
Podium North on vahva mobiilissa ja Rich media on parhaimmillaan juuri silloin. Kysy lisää mainosmuodoistamme, luovuutemme yllättää sinut varmasti.