URHEILUMEDIA = MARKKINOIJAN TINDER

URHEILUMEDIA = MARKKINOIJAN TINDER

Vain parhaita matcheja

Uskotko, että urheilumedia tarjoaa markkinoijalle mielenkiintoisimman 20% kaikista suomalaisista – todellisen Crēme de la crēmen kenelle tahansa mainostajalle?

Tässä blogissa mittaamme millin tarkasti suomalaisen urheilu-uutisten kuluttajan anatomian cv online.  Huomaat, että totuus on tarua ihmeellisempää.

Kuka on markkinoijan märkä päiväuni?

Urheilua seuraava urheilu-uutisten lukija on:

 • 70% 25-54 vuotias = Tuplasti kiinnostavampi kuin suomalaiset keskimäärin
 • 52% ylemmän keskiasteen tai korkeakoulutuksen omaava = 2,5 x kertaa kiinnostavampi kuin suomalainen keskimäärin
 • 69% työssäkäyvä = Keskimääräistä paljon kiinnostavampi, koska suomalaisista työssäkäyviä on n.50%
 • 15 prosenttisesti opiskelija = tuleva kuluttaja (suomalaisista noin 9% on opiskelijoita)
 • 57% ansaitsee yli 40.000€ vuodessa = Superkuluttaja (suomalaisista tähän kategoriaan kuuluu 22% eli 2,5 pienempi määrä

 

Maailman paras copywriter Gary Halbert kysyi kerran luennoidessaan yliopistolla opiskelijoilta:

Kuvitellaan, että perustamme kilpailevat ruokakärryt ja sinä saat valita ensin mitä ylivoimaisia kilpailutekijöitä haluat. Mitä valitsisit?

Parhaat raaka-aineet? Täydelliset sämpylät? Halvemmat hinnat?

Sir Gary vastasi:

Minä annan sinulle kaikki nuo ja itselleni haluan vain yhden: Nälkäisen asiakaskunnan.”

Mitä Gary Halbert opettaa? Ei ole väliä mitä myyt, vaan kenelle? Löydä itsellesi nälkäinen ja maksukykyinen kohderyhmä. Tälle kohderyhmälle voit myydä ja paljon… Täydellinen match.

Yllätyimme itsekin kun lähdimme purkamaan statistiikkamme. Positiivisesti. Murskattuamme hetken 

lukuja, tajusimme mitä kaikkea voimme tarjota markkinoijalle.

Urheilua seuraavalle kannattaa myydä autoja ja olutta. Mutta erityisesti kannattaa myydä muutakin. Tämä erikoisyksilö harrastaa, on aktiivinen, arvostaa korkealaatuista ruokaa, matkustaa muuallekin kuin formulakisoihin, käy tapahtumissa, käyttää silmälaseja ja yksityistä terveydenhuoltoa, pukeutuu, nauttii. Sanalla sanoen elää täyttä elämää. write my essay

Digitaalisessa maailmassa kaikki on niin paljon helpompaa, koska numerot ovat numeroita ja mielipiteet jäävät mielipiteiksi. Me uskomme lukuihin ja statistiikkaan. Mihin sinä uskot?

Tässä blogissa tulemme käsittelemään urheilumarkkinointia, digitaalista markkinointia, konversioita, markkinointia miehille, markkinointia naisille. Ja monta muuta teemaa, jotka sopivat jokaiselle tuloksekkaasta markkinoinnista kiinnostuneelle. Useimmiten Out of the Box asenteella, se on digitalisaatiota arkipäivässä.

Tämä ensimmäinen blogi meni enemmän itsensä esittelyn merkeissä. Olemmehan monelle markkinoijalle tuntemattomia. Vielä. Jatkossa pysymme tiukasti asiassa ja uskomme antavamme rahanarvoisia vinkkejä jokaiselle markkinoijalle. Ja ehkä hiukan mausteeksi myymme – anteeksi tarjoamme…

PodiumNorth on erittäin nopeasti kasvavanut Suomen kolmanneksi suurimmaksi urheilumediaksi.  Rahavirtamme on alusta alkaen perustunut tuloksiin, joita toimitamme asiakkaillemme. Tämän vuoksi pystymme helposti astumaan, myös mainostajan kenkiin.

Nyt avaamme seuraavan oven matkallamme mediakentässä, jonka keskiössä on merkittävä osa suomalaisia kuluttajia. Sen oven takaa haluamme löytää ne meille sopivat MATCHit. Juuri ne mainostajat ja markkinoijat, jotka haluavat vain ja ainoastaan tuloksia ja pelkästään parasta:

 • Parhaan ja ostovoimaisimman kohderyhmän
 • Parhaan Ihannevävyn eli sen urheilumedian kuluttajan
 • Ja jotka haluavat parhaan ’aplikaation’ eli median asiakasmatchinsa löytämiseen – matchi kerrallaan

SEURAAVISSA BLOGEISSA…

 • Miten hyödynnät suositun joukkuebrändin kannattajat maksamatta maltaita?
 • Miksi urheilusta kiinnostuneet kasvattavat markkinointikampanjan tehokkuutta?
 • Mitä jokaisen markkinoijan kannattaa oppia vedonlyöntiyhtiöiden markkinoinnista?